ابتکاری در ساخت فضای ذخیره سازی 135 ترابایتی برای سرور های اینترنتی
این مقاله برای افرادی که به نوعی با سرور های ذخیره سازی اطلاعات در فضای اینترنت سروکار دارند جالب خواهد بود.
مقاله را با یک سوال شروع می کنم: آیا سروری را سراغ دارید که تنها با قیمت 4 دلار در هر ماه، فضای ذخیره سازی و پشتیبان گیری نامحدود ارائه کند ؟ آموزش تعمیرات هارد
این سوال را در ذهنتان نگه دارید و مقاله را تا انتها بخوانید :
با افزایش سرعت دسترسی به اینترنت در سراسر دنیا و افزایش حجم اطلاعات تبادلی بین سایت ها و بازدید کنندگان، دارندگان سایت ها هر روز به فضای ذخیره سازی بیشتری احتیاج پیدا می کنند. به عنوان نمونه برای سایتی مثل سرزمین دانلود که خدمات دانلود رایگان ارائه می کند، تا چند سال پیش فضای ذخیره سازی 10 گیگابایت بسیار مناسب بود. اما امروز این مقدار فضا فقط با ذخیره 3 نسخه از ویندوز پر می شود ! پس خدمات دهندگان سرور، دائما با تقاضای فضای بیشتر از طرف دارندگان سایت ها مواجه می شوند.
همین مسئله باعث شده که به تازگی سرویس های ذخیره سازی ابری یا Cloud Storage رواج پیدا کنند. اما این سرویس ها برای ایجاد فضای عظیم ذخیره سازی اطلاعات، از سخت افزارهای پیچیده و گران قیمتی استفاده می کنند که باعث می شود هزینه خدماتشان هم افزایش پیدا کند.
اما در این میان، شرکت Backblaze دست به ابتکار جالبی برای ایجاد فضای ذخیره سازی زده است. این شرکت به جای استفاده از هارد دیسک های تجاری گران قیمت چند ده ترا بایتی، مجموعه ای از هارد دیسک های معمولی را با روشی ابتکاری به هم متصل کرده و فضای ذخیره سازی یکپارچه عظیمی را ایجاد کرده است.
این شرکت سال گذشته فضای ذخیره سازی 65 ترابایتی خود را با نام Backblaze Storage Pod معرفی کرد که آن را تنها با 7800 دلار ساخته بود. در حالی که در حالت عادی ایجاد چنین فضایی حدود 20 هزار دلار هزینه دارد.
به تازگی این شرکت از Storage Pod 2.0 رونمایی کرده است. در این مجموعه ذخیره سازی جدید، شرکت Backblaze با استفاده از هارد دیسک های 3 ترابایتی و تنها با هزینه 7200 دلار، توانسته است یک فضای ذخیره سازی 135 ترابایتی RAID6 برای خود ایجاد کند. یعنی با هزینه ای حدود یک سوم قیمت نمونه های تجاری موجود.
شرکت Backblaze اعلام کرده که دارندگان سرور، خودشان هم می توانند با کمی تلاش چنین فضایی را ایجاد کنن
البته انجام چنین کاری آنچنان هم ساده نیست و شما باید 45 هارد دیسک را یکدیگر وصل کنید. همچنین به کیس مخصوصی برای قرار دادن هارد دیسک ها درون آن نیاز دارید. علاوه بر آن باید یک مادربرد، یک پردازنده اینتل i3 540 و 12 گیگابایت رم هم تهیه کنید. به اضافه سه کارت PCI که هر کدام دارای 4 پورت SATA II هستند. ضمنا به سه منبع تغذیه 800 وات هم احتیاج خواهید داشت.
بعد از نصب قطعات و سرهم کردن سیستم سخت افزاری، نوبت به نصب سیستم عاملی می رسد که بتواند از پس 135 ترابایت اطلاعات بربیاید. شرکت Backblaze برای این کار از نسخه 64 بیتی لینوکس Fedora Core استفاده کرده است. هر 15 دیسک سخت با یکدیگر به صورت RAID6 بسته شده و تشکیل یک واحد 39 ترابایتی را داده اند. از آنجایی که فایل سیستم ext4 در لینوکس فدورا محدودیت 16 ترابایتی دارد، از نرم افزار LVM برای پیکر بندی درست هارد دیسک ها استفاده شده است.
کار کمی سخت شد ؟ ولی باور کنید ارزشش را دارد ! وقتی به جای 30 هزار دلار تنها 7200 دلار هزینه کنید، پول زیادی صرفه جویی خواهد شد !
البته در کنار تولید چنین فضای ذخیره سازی ارزان قیمتی، شرکت Backblaze چشم انداز جذابی را هم رو به دنیای فضای ذخیره سازی ابری Cloud Storage گشوده است. هم اکنون از نظر هزینه سخت افزاری، هر پتابایت فضای ذخیره اطلاعات برای این شرکت تنها 55 هزار دلار هزینه در بر دارد. (هر پتا بایت، برابر 1000 گیگا بایت است. تبدیل واحد ها)
یعنی تنها 55 دلار برای هر ترا بایت در هر سال ! این هزینه را مقایسه کنید با هزینه تجهیزات شرکت DELL که 180 دلار برای هر ترابایت در هر سال می شود.
با کمک همین تجهیزات خود ساخته و ابتکاری، شرکت Backblaze اکنون با قیمت باور نکردنی 4 دلار در ماه، فضای پشتیبان گیری (Backup) نامحدود را در اختیار مشتریانش قرار می دهد ! شاید هاستینگ ها و خدمات دهندگان سرور در ایران، بتوانند با مکاتبات خود با این شرکت و دریافت فضای ذخیره سازی از آنها، هزینه خدمات خود را کاهش دهند.
منبع: سرزمین دانلود